A Magyar Katonai Jogi és Hadijogi Társaság pályázatán sikeresen szerepeltek szakkollégistáink

Magyar Katonai Jogi és Hadijogi Társaság ez év áprilisában, országos tudományos pályázati felhívást tett közzé Inter alma silent leges címmel. 

A pályázóknak az első világháború állam és jogtudományi, különösen katonai jogi, humanitárius jogi és hadijogi vonatkozásaival kapcsolatos témát kellett tudományos igényű pályaművel feltárni. A tanulmányokat szakmai zsűri bírálta el.

Értékelésük alapján Karunk – és a Batthyány Lajos Szakkollégium – két hallgatójának, a Jogtörténeti Tanszék demonstrátorainak pályamunkáit jutalmazták. Kelemen Roland a pályázat harmadik helyét nyerte el (a pályamű címe: Sajtószabadság vagy hadiérdek? – Az első világháború dilemmája)míg Szentgyörgyvári Tamás különdíjban részesült (a pályamű címe: Az útlevélügy és a határőrizet a jogi szabályozás tükrében, különös tekintettel a Nagy Háború időszakára).

Mindkét hallgató elnyerte Dr. Dankó István, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára által felajánlott különdíjat, amely értelmében gyakornoki lehetőséghez jutottak a minisztériumnál.

Ajánlja fel adója 1%-át

Kérjük ajánlja fel adója 1%-át a Batthyány Lajos Szakkollégiumért Alapítvány számára.

Adószám: 18983034-1-08