Megjelent a Diskurzus 2015. évi különszáma

Megjelent a Batthyány-esszépályázaton díjazott pályamunkákat magába foglaló Diskurzus Különszáma. Ez év tavaszán – immár másodi alkalommal – meghirdetett pályázatra több mint húsz pályamű érkezett be, lefedve az ország valamennyi tudományegyetemét.

A pályázat célja az volt, hogy a kiíró által meghatározott, a jogtudomány több területét is érintő témák valamelyikében lehetőséget biztosítson a felsőfokú tanulmányaikat folytatók számára véleményük tudományos formában történő kifejtésére. A pályázatra rendkívül széles skálát felölelő pályamunkák érkeztek, így a teljesség igénye nélkül a benyújtott pályamunkák foglalkoztak: a kulturális genocídium aktualitásaival, az első világháború jogalkotásával, a migráció kérdésével, kiberbűnözéssel, valamint a halálbüntetéssel és az alternatív szankciókkal.

A beérkezett rendkívül magas színvonalú tanulmányokat tudományos fokozattal rendelkező oktatókból álló zsűri bírálta el. Az általuk öt legjobbnak tartott dolgozatot tartalmazza a közreadott különszám. Ezúton is gratulálunk a szerzőknek munkájukhoz és kívánunk kellemes időtöltést a Tisztelt Olvasóknak!

 

Történelem érettségi felkészítő kurzus

A Szakkollégium idén is meghirdeti a történelem érettségi felkészítő kurzusát. Részletekért kattintson a címre. A tematika itt érhető el. ...

Történelem érettségi felkészítő kurzus

Szakkollégiumi felvételi 2018

A Batthyány Lajos Szakkollégium felvételt hirdet!

Szakkollégiumi felvételi 2018

Megjelent a Batthyány Műhelytanulmányok c. sorozat újabb két kötete

Megjelent a Batthyány Műhelytanulmányok című sorozat újabb két kötete, amelyben a végzett hallgatóink arra érdemes diplomamunkáit adjuk közre. Ezúttal...

Ajánlja fel adója 1%-át

Kérjük ajánlja fel adója 1%-át a Batthyány Lajos Szakkollégiumért Alapítvány számára.

Adószám: 18983034-1-08