Szakkollégisták a Parlamentben

Április 18-án csütörtökön lezajlott a Mint-a-Parlament című meghívásos parlament-szimulációs rendzvény második fordulója, melyen szakkollégistáink nagy létszámban vettek részt. 

Az Mint-a-Parlament az országgyűlés hivatalának a több éve megrendezésre kerülő középiskolás parlamenti szimuláció alapján egyetemistáknak megálmodott rendezvénye volt.

A rendezvény során első alkalommal március 14-én egy felkészítő jellegű "trénig napon" vett részt a csapat, melynek során kialakult a kormánypárti, ellenzéki koalíció.

A második rendezvénynap április 18-án szombaton zajlott a parlament épületének felsőházi üléstermében és bizottsági üléstermeiben.

Hallgatóink ízelítőt kaptak a bizottsági munkából, hiszen hat bizottság tárgyalt három - a hallgatók által készített -törvényjavaslatot és a benyújtott módosító indítványokat, majd egy összevont általános és részletes vita során ezeket a hallgatói plénum megtárgyalta és szavazott róluk. Az esemény egy hatpárti sajtótájékoztatóval zárult.

Ezúton is köszönjük szakkollégistáinknak és a nem szakkollégista résztvevők aktív munkáját és részvételét a programon, melynek során az egyetlen vidéki kart képviseltük az ország házában.

A szakkollégium vezetése ez úton is külön köszönetét fejezi ki dr. Erdős Csabának a győri csapat szakmai felkészítéséért és kíséretéért.

Ajánlja fel adója 1%-át

Kérjük ajánlja fel adója 1%-át a Batthyány Lajos Szakkollégiumért Alapítvány számára.

Adószám: 18983034-1-08