Universitas ösztöndíjak átadása - 12 szakkollégistát díjaztak

Universitas Ösztöndíj

A személyi jövedelemadóból felajánlható 1% jelenti az Universitas Ösztöndíj forrását. Az elmúlt évi adóból 5.5 millió Ft-ot ajánlottak fel a támogatók.


Az Universitas-Győr Alapítvány első alkalommal 1999 őszén, ezúttal már 15. alkalommal adományozza tanévenként 20 főnek a 20 ezer Ft-os havi összegű, 10 hónapra szóló ösztöndíjat. Az alapítvány Universitas Ösztöndíjként eddig 300 hallgatónak félszáz millió forintot folyósított. 1996-tól kezdődően - ekkor ajánlhattak fel első alkalommal a személyi jövedelemadó 1%-át az adózók - 125 millió Ft-tal gyarapodott az alapítvány rendelkezésére álló pénzforrás, s ebből 48 millió Ft-ot a sikeres széchenyis hallgatók motiválására fordítottak.

A legtöbb ösztöndíjat, tizenegyet ezúttal a legtöbb pályázatot benyújtó jogász-jelöltek kapták. A legklasszikusabb társadalomtudományi szakon tanulók közül ösztöndíjas lett a mosonszolnoki Kobl Tamás, a mosonmagyaróvári Molnár Dóra, a győri Hancz Patrik, a pápai Marton Melitta, a győrladaméri Trenyisán Máté, a pápai Hegedűs Laura, a káptalanfai Partos Csilla, a seregélyesi Gálicz Boglárka, a szombathelyi Szentgyörgyvári Tamás, a győri Pődör Lea, a szintén győri Eőry Dzsenifer.

A tanév első félévében a Pannon-Work ösztöndíjasa lett a szombathelyi Komp Bálint János.

Büszkén mondhatjuk, hogy mindannyian a Szakkollégium tagjai, ezért szívből gratulálunk nekik, illetve a további díjazottaknak!

Ajánlja fel adója 1%-át

Kérjük ajánlja fel adója 1%-át a Batthyány Lajos Szakkollégiumért Alapítvány számára.

Adószám: 18983034-1-08