Nemzeti Tehetség Program

A Batthyány Lajos Szakkollégium 1.000.000 Ft összegű támogatásban részesült a Nemzeti Tehetség Program keretében.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (https://emet.gov.hu/) által meghirdetett Nemzeti Tehetség Program A hazai és határon túli magyar nyelvű szakkollégiumok támogatása (NTP-SZKOLL-20) című pályázata keretében 1.000.000 Ft összegű támogatásban részesítette a Szakkollégiumot (Pályázati azonosító: NTP-SZKOLL-20-0045).

 A költségvetési támogatás felhasználásának kezdő időpontja: 2020. július 1., véghatárideje pedig: 2021. június 30. 

A támogatási összegből az alábbi vállalások valósulnak meg:

Kötelező vállalások:

- Félévenként két, 15 órás szakkurzus a szakkollégisták számára, az adott szakterület elismert jogászainak bevonásával (részletek a blszk.sze.hu Tudományos élet - Szakkurzusok fül alatt)

- Mondd el a véleményed! esszépályázat a középiskolások számára (részletek a blszk.sze.hu Középiskolásoknak és gólyáknak - Mondd el a véleményed! esszépályázat fül alatt)

- Történelem Érettségi Felkészítő Kurzus az érettségi előtt álló középiskolások számára (részletek a blszk.sze.hu Középiskolásoknak és gólyáknak - Történelem felkészítő fül alatt)

Szabadon választott vállalások:

- Hallgatói Konferencia keretében előadási lehetőség biztosítása a szakkollégisták számára (részletek a blszk.sze.hu Tudományos élet - Hallgatói konferenciák fül alatt)

- Szakkollégisták részvétele az egyetemi TMDK fordulón (részletek a blszk.sze.hu Tudományos élet - TDK-OTDK eredmények fül alatt)

- Szakkollégisták részvétele az Országos Tudományos Diákköri Konferencián (részletek a blszk.sze.hu Tudományos élet - TDK-OTDK eredmények fül alatt)

- Két vitaest szervezése az adott szakterület elismert jogászainak bevonásával (részletek a blszk.sze.hu Tudományos élet - Vitaestek fül alatt)

- Ünnepi rendezvény a Szakkollégium fennállásának 20. évfordulója alkalmából (részletek a blszk.sze.hu A Szakkollégiumról - 20 éves jubileum fül alatt)

- Kiadványok megjelentetése: Mondd el a véleményed esszékötet, Diskurzus 2020/1. és 2020/2. szám, Optimi Nostri kötet, Batthyány Műhelytanulmányok 2019/1., 2019/2., 2019/3., 2020/1., 2020/2. és 2020/3. kötete, vitaestek előadásaiból szerkesztett kötet, 20 éves jubileumi évkönyv. (részletek a blszk.sze.hu Kiadványok fül alatt)

A pályázati program részletesen itt olvasható.