Esszépályázat eredményhirdetés

Batthyány-esszépályázat

A Batthyány Lajos Szakkollégium 2015 tavaszán második alkalommal hirdetett tudományos esszépályázatot a felsőoktatási intézmények hallgatói részére Batthyány-esszépályázat címmel. A pályamunkákat 2015. augusztus 15. napjáig adhatták le a hallgatók.

A tavalyi érdeklődést is messze felülmúló mozgósító ereje volt a pályázati kiírásnak. A határidőig összesen 23 tanulmányt nyújtottak be a Corvinus Egyetem, a Debreceni Egyetem, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem, a Miskolci Egyetem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Széchenyi István Egyetem, valamint a Szegedi Tudományegyetem hallgatói.

A tudományos minősítéssel rendelkező oktatókból és kutatókból álló bíráló bizottságnak nehéz dolga volt, hiszen remek tanulmányok kerültek benyújtásra.

A Batthyány-esszépályázat végeredménye

I. helyezett – Bujaki László: Közös menekültügyi együttműködés és kvótarendszer bevezetésének kihívásai az Európai Unióban (Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Budapest, jogász).

II. helyezett – Dornfeld László: A kiberbűnözés elleni küzdelem kihívásai (Miskolci Egyetem, Miskolc, jogász).

III. helyezett – Juhász Lívia: Halálbüntetés, tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés és alternatív büntetések (Széchenyi István Egyetem, Győr, jogász).

Különdíj – Besenyei Fruzsina Tünde: A nemzetközi kulturális örökség- és műkincsvédelem terrorizmus általi fenyegetettsége az Iszlám Állam példáján keresztül (Debreceni Egyetem, Debrecen, jogász).

Különdíj – Kis Kelemen Bence: A halálbüntetésről (Pécsi Tudományegyetem, Pécs, jogász).

Szívből gratulálunk a díjazottaknak és a pályázóknak is remek eredményükért!

A díjazottak pályamunkáit a Batthyány Lajos Szakkollégium Diskurzus című folyóiratának különszámában jelentetjük meg. A különszám várhatóan 2015 október végén jelenik meg elektronikus és nyomtatott formában. Ekkor postai úton továbbítjuk a díjazottaknak járó tiszteletpéldányokat.

Üdvözlettel:

 

                       dr. Kálmán János

             Batthyány Lajos Szakkollégium

                               igazgató

Megjelent a Batthyány Műhelytanulmányok c. sorozat újabb két kötete

Megjelent a Batthyány Műhelytanulmányok című sorozat újabb két kötete, amelyben a végzett hallgatóink arra érdemes diplomamunkáit adjuk közre. Ezúttal...

Mentor Program 2017

Jelentkezési határidő 2017. szeptember 15.

Mentor Program 2017

Megjelent a Diskurzus 2017. évi 1. száma

A Diskurzus 2017. évi 1. száma a képre kattintva megtekinthető.

Megjelent a Diskurzus 2017. évi 1. száma

Ajánlja fel adója 1%-át

Kérjük ajánlja fel adója 1%-át a Batthyány Lajos Szakkollégiumért Alapítvány számára.

Adószám: 18983034-1-08