Tanulmányi ügyek

Tanulmányi ügyek

Történelem Érettségi Felkészítő Kurzus

2014 februárjában hagyományteremtő jelleggel indult útjára a Batthyány Lajos Szakkollégium Emelt Szintű Történelem Érettségi Felkészítő Kurzusa, amelyen a diákok a történelem főbb korszakaival ismerkedhetnek meg, kicsit bővebben, mint a középiskolai tanórákon. A kurzus végén próbaérettségivel mérhetik fel tudásukat a diákok. A jogász szakra történő felvétel követelménye legalább egy emelt szintű érettségi, így a Szakkollégium azt kívánja elősegíteni, hogy az emelt szintű történelem érettségire való felkészítéssel nagyobb esélyük legyen a diákoknak jogász szakra felvételt nyerni.

Mondd el a véleményed! esszépályázat

A szakkollégium 2013 óta minden évben meghirdeti a Mondd el a véleményed! című esszépályázatot, melynek keretében a középiskolás diákok különféle aktuális kérdésekben fejthetik ki véleményüket. A legjobb pályamunkákat oklevéllel és ajándéktárgyakkal jutalmazzuk, továbbá a pályaműveket elektronikus kötetben is megjelentetjük. Mindezzel a szakkollégium a középiskolás diákok tehetséggondozásához kíván hozzájárulni.

Mentor Program

A szakkollégiumi Mentor Program keretében a frissen felvételt nyert első éves hallgatóknak nyújtanak segítséget a 2-5. évfolyamos szakkollégistáink azzal a céllal, hogy az első év nehézségeivel minél könnyebben és minél jobb eredménnyel megbirkózó gólyák a Szakkollégiumba felvételt nyerhessenek. A megfelelő szakkollégiumi utánpótlás biztosítása érdekében nélkülözhetetlen a tapasztaltabb hallgatók segítsége, ugyanis sokszor ezen múlik, hogy egy jó képességű és tehetséges fiatal miként küzdi le az egyetemi közegben felmerülő akadályokat. Célunk tehát a tehetséges hallgatók felkarolása, és tehetségük kibontakoztatásának elősegítése.

Egyéb pályázatok

A bal oldali menüben további pályázati és verseny felhívásokat teszünk közzé, amelyeket minden szakkollégista és egyetemista számára ajánlunk.