Felvételi

Kik jelentkezhetnek a Szakkollégiumba, és miért érdemes jelentkezni?

 

A Szakkollégium nyitva áll minden jogász, igazságügyi igazgatási valamint munkaügyi és társadalombiztosítási igazgatási alapszakos hallgató előtt, korhatártól függetlenül. A Szakkollégium olyan lehetőséget biztosít a hallgatóknak, amelyek révén tehetségüket kamatoztathatják.

Szakmai-tanulmányi előmenetel

Számos módon segítjük elő szakkollégistáink szakmai tudományos kibontakozását. Az évente 2-3 számmal megjelenő Diskurzus című folyóiratainkban a hallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy tudományos diákköri dolgozataikból vagy egyéb kutatásaikból 10-12 oldalas cikket jelentessenek meg egy egyetemi oktató lektorálása mellett. A Diskurzus 2011. óta folyamatosan megjelenik, az első évben két számmal, azóta pedig évi 3 számmal, ami kiválóan bizonyítja a hallgatók publikálás iránti igényét. Emellett a rendszeresen megjelenő tanulmányköteteinkben is lehetőséget biztosítunk a megjelenésre. Kiadványaink itt elektronikusan is elérhetőek.

Emellett a szakkollégiumi képzési rendszer plusz ismereteket és szakmai kapcsolatok kialakítását kínálja hallgatóinknak. A csoportos szakkurzusokon az egyetemi tananyagon túlmutató tudással, a "terepen" folytatott egyéni szakkurzusokon pedig valós munkatapasztalattal gazdagodnak a szakkollégisták, amely a későbbi elhelyezkedési esélyeiket javítja.

A Tudomány menüpontban büszkeséggel tesszük közzé a jelenlegi és volt szakkollégisták eredményeit. Az ott olvasható sorok hűen reprezentálják azt, hogy a szakkollégisták milyen fontos szerepet töltenek be a Kar életében, és hogy a Szakkollégium milyen sikereket tudhat magáénak a tehetséggondozás terén. 

Lakhatás

A Szakkollégium a 9026 Győr, Egyetem tér 1. címen található, az Egyetem "Multifunkciós Kollégiuma" K0 épületének 2. emeletén . Bentlakó hallgatóink 2x2 fős lakrészekben élnek.  Valamennyi lakrész saját fürdőszobával rendelkezik. A kollégiumban mosógépek rendelkezésre állnak. A körülmények ideálisak a nyugodt tanuláshoz, sok hallgatónk tanul az otthonosan berendezett kollégiumi szobájában vizsgaidőszakban is. A kollégiumi elhelyezés az egyetemi szabályzat alapján meghatározott havi 17.400,- forintba kerül.

Az épület 1. emeletén a Szakkollégium rendelkezésére áll egy kb 70m2-es tanulószoba, amely számítógépekkel és ülőgarnitúrával felszerelt. Ugyanitt található a Szakkollégium könyvtára is, ahol mintegy 600 jogi monográfia és számos folyóirat várja a hallgatókat.

A kollégium épületéről az alábbi linken részletes információk találhatóak: http://kollegium.sze.hu/multi-epulet

Aktuális felhívás

Az aktuális felhívásunk megtalálható az alábbi linken: https://blszk.sze.hu/aktualis-felhivas