Mondd el a véleményed! eredményhirdetés

Mondd el a véleményed!

A Batthyány Lajos Szakkollégium 2014 őszén második alkalommal hirdetett esszépályázatot a középiskolások részére Mondd el a véleményed! címmel. A pályamunkákat 2015. február 28. napjáig adhatták le a hallgatók.

A tavalyi nagy érdeklődést is messze felülmúló mozgósító ereje volt a pályázati kiírásnak. A határidőig 33 esszét nyújtottak be a hallgatók. Érkezett pályázat Budapestről, Debrecenből, Esztergomból, Győrből, Gyuláról, Hajdúböszörményből, Kiskunhalasról, Komárnoból, Miskolcról, Nyíregyházáról, Pusztaszabolcsról, Sárospatakról, Szegedről, Székesfehérvárról, Szombathelyről, Vácról, valamint Zalaegerszegről. Idén is kiemelést érdemel a zalaegerszegi Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, ahonnan kilenc pályamunka is érkezett. Külön köszönettel tartozunk felkészítő tanáruknak, Tóth Csillának.

A bíráló bizottságnak (Gálicz Boglárka, választmányi elnök; Hegedűs Laura, választmányi tag) nehéz dolga volt, hiszen remek esszék kerültek benyújtásra.

Az esszépályázat végeredménye

I. helyezett - Sebestyén Anna: Terrorizmus, egy globális méretű fenyegetettség megközelítési lehetőségei (Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium, Győr).

II. helyezett - Szoták Bálint: Szurkolói kártya, avagy hogyan jutunk be a stadionokba? (Forrás Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola, Győr).

III. helyezett - Matos Dennis: Népek önrendelkezési joga, önállóság, autonómia vagy beolvadás (Boronkay György Gimnázium és Szakközépiskola, Vác).

Különdíj - Jász Mihály: A terrorizmus aktuális kérdései, visszaszorításának lehetőségei (Budapesti Ward Mária Általános Iskola és Gimnázium, Budapest).

Különdíj - Somogyi László Tibor: Kötelező olvasmányok a közoktatásban, a műveltség alapja vagy csak felesleges teher? (II. Rákóczi Ferenc Katolikus SZKI és Gimnázium, Kiskunhalas).

Szívből gratulálunk a díjazottaknak és a pályázóknak is remek eredményükért!

A nyereményeket március folyamán, postai úton juttatjuk el a szerzőknek.

A beérkezett pályamunkák igazán kimagasló színvonalúak voltak, így díjak kiosztása során nagyon nehéz dolga volt a bírálóknak. A díjazottak mellett, a legjobb pályamunkákat megjelentetjük egy tanulmánykötetben, amelyet financiális forrásainktól függően – a szerzőkön kívül – eljuttatunk a legfontosabb oktatással foglalkozó állami és civil szervezetekhez is. A kötet várhatóan 2015 májusában jelenik meg elektronikus és nyomtatott formában. Ekkor postai úton továbbítjuk a pályázóknak járó tiszteletpéldányokat és emléklapokat!

Az esszépályázatot 2015 őszén ismételten meghirdetjük, reméljük sokatok munkáját 2016-ban ismét olvashatjuk majd!

Üdvözlettel:

               Gálicz Boglárka                     Hegedűs Laura                   dr. Kálmán János

  Választmány Elnöke              Választmány tagja                      igazgató

Történelem érettségi felkészítő kurzus

A Szakkollégium idén is meghirdeti a történelem érettségi felkészítő kurzusát. Részletekért kattintson a címre. A tematika itt érhető el. ...

Történelem érettségi felkészítő kurzus

Szakkollégiumi felvételi 2018

A Batthyány Lajos Szakkollégium felvételt hirdet!

Szakkollégiumi felvételi 2018

Megjelent a Batthyány Műhelytanulmányok c. sorozat újabb két kötete

Megjelent a Batthyány Műhelytanulmányok című sorozat újabb két kötete, amelyben a végzett hallgatóink arra érdemes diplomamunkáit adjuk közre. Ezúttal...

Ajánlja fel adója 1%-át

Kérjük ajánlja fel adója 1%-át a Batthyány Lajos Szakkollégiumért Alapítvány számára.

Adószám: 18983034-1-08