Egyéni kurzusok rendszere

A Batthyány Lajos Szakkollégiummal egyéniesített kurzus keretében együttműködő intézmények, szakemberek

 

Egyéniesített kurzuskínálatunk hallgatói kezdeményezésre - a Szakkollégium hagyományos kurzuskínálata mellett - a 2009/2010. évben indult el kísérleti jelleggel, majd a 2010/2011. évben vált szakkollégistáink körében egyre kedveltebbé.

Az egyéniesített kurzus célja a szakkollégisták által egyes szakmai-tudományos érdeklődésüknek megfelelő területen szerzett elméleti ismereteik gyakorlati érvényesülésének megismerése, a szakmai gyakorlat előkészítése és a gyakorló jogászok tevékenységébe való betekintés lehetővé tétele.

Az egyéniesített kurzusok működtetéséhez elkerülhetetlenül szükséges, hogy legyenek a hallgatóink fogadására nyitott jogalkalmazó intézmények, melyek partnerként jelennek meg a képzés ilyen jellegű színesítésével és a gyakorlati ismeretek átadásával kapcsolatban. A fogadó intézmények gyakorlati szakemberei egyrészről válaszolnak hallgatóink kérdéseire, másrészről bevezetik szakkollégistáinkat a joggyakorlat adott kérdéseibe, harmadrészről pedig - lehetőségeikhez mérten - feladatokat adnak szakkollégistáinknak és egyúttal értékelik azok féléves tevékenységét.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a 2010/2011. év során szakkollégistáink több mint negyede, főként a harmad és negyed évesek, részt vettek ilyen jellegű kurzuson és az esetek döntő többségében az első félév után újabb egy félévre jelentkeztek.

1. Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság (3 fő fogadása 1, 1 és 2 félévre)

2. Győri Nyomozó Ügyészség (2 fő fogadása 2 félévre)

3. Győri Városi Ügyészség (1 fő fogadása 1 félévre)

4. Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal (1 fő fogadása 1 félévre)

5. Győri Városi Bíróság (1 fő fogadása 1 félévre)

6. Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálata (1 fő fogadása 1 félévre)

7. Győri Katonai Ügyészség (1 fő fogadása 2 félévre)

8. dr. Szilvágyi Attila ügyvéd (1 fő fogadása 2 félévre)

9. dr. Madarász Judit ügyvéd (1 fő fogadása 2 félévre)

10. dr. Darnói Norbert ügyvéd (1 fő fogadása 1 félévre)