Hallgatói Konferenciák

A Szakkollégium céljaival összefüggésben fontosnak tartja, hogy a hallgatók szóbeli előadás keretében is lehetőséget kapjanak tudományos eredményeik ismertetésére a nagyközönség és egy magasan kvalifikált bizottság előtt. Így egy konferencián történő előadás és megmérettetés lehetősége a hallgatók előtt is nyitva áll, felkészülve és tapasztalatot szerezve ezzel az igazi erőpróbára, a TDK-ra. Ennek kereteit biztosítja a 2009 óta folyamatosan megrendezett Hallgatói Konferencia. A Hallgatói Konferencia útra indítása óta egyre fokozódó népszerűségnek és látogatottságnak örvend, s az előadók és az általuk prezentált témák is rendkívüli változatosságot tükröznek.

XVI. Hallgatói Konferencia

2020. október 29-én, csütörtökön 18:30 órakor került megrendezésre a Szakkollégium XVI. Hallgatói Konferenciája, melyet a járványügyi helyzetre tekintettel online módon, a letsmeet felületen tartottunk. 

A konferencián az alábbi előadások hangzottak el: 

Szabó Tamás: 3D-nyomtatott fegyverek a jog nézőpontjából 

Biczi Dorottya: Pénzre válthatók-e az emberi jogok? A fogvatartottak életkörülményeinek szabályozásai és azok változásai hazánkban 

Elekes Dóra: A mozi jogi szabályozása Magyarországon a 20. század első évtizedeiben 

Az előadások értékelését és véleményezését a Szakkollégium vezetői kabinete végezte.  

A konferencia kiíváló lehetőséget nyújtott a hallgatóknak arra, hogy az egyetemi TMDK forduló előtt kipróbálhassák az online térben történő szereplést, s ezzel tapasztalatot szerezzenek az éles megmérettetés sikeres teljesítéséhez. Az előadások egytől egyig magas színvonalúak voltak, így az előadók megérdemelten vehették át a szereplésről szóló elismerő okleveleiket. 

Az előadóknak ezúton is szívből gratulálunk!

Plakát38.jpg

 

Képernyőfotók a XVI. hallgatói konferenciáról:

1.png   2.png

A Hallgatói Konferencia lebonyolítása az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett Nemzeti Tehetség Program keretében az NTP-SZKOLL-20-0045 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.

Ajánlja fel adója 1%-át

Kérjük ajánlja fel adója 1%-át a Batthyány Lajos Szakkollégiumért Alapítvány számára.

Adószám: 18983034-1-08