Horváth István - Jogász, III. évf.

Horváth István vagyok, 1989. július 17-én születtem Szombathelyen. Középfokú tanulmányaimat Sopronban végeztem a Fáy András Közgazdasági Szakközépiskolában, majd egy évig Budapesten a Műszaki Egyetemen építőmérnöknek tanultam, de rájöttem, hogy kis koromtól kezdve a jogi pálya vonzott, ezért váltottam és 2010 óta Győrben jogot hallgatok. Első évesként bekerültem a szakkollégium akkori mentorprogramjába és ebből kifolyólag 2011 márciusa óta szakkollégista is vagyok.

2011 őszi félévtől a szakkollégium választmányának tisztségviselője vagyok. Mivel nem lettem egyik tanszéken sem demonstrátor, külsős segítségként vettem részt a tanszékek, főleg az Alkotmányjogi és Politikatudományi tanszék munkájában. A 2011/12-es eredményeimmel pedig, a Köztársasági Ösztöndíj Pályázat rangsorolásán egyetemi szinten az 5. helyen szerepeltem, kari szinten pedig a harmadikon.

A mentorprogramról

A szakkollégium mentorprogramjának jelentősége abban áll szerintem, hogy a frissen érkezetteknek segítséget nyújtson abban, hogy hosszú távú célokat érjenek el. Reménybeli szakkollégistaként pedig erre sokkal nagyobb esélyük van. Kitűnő diplomát bárki képes szerezni, de pont ebből kifolyólag sok is van belőle. Egy üres, de kitűnő diploma pedig mérlegre állítva egy akár gyengébb, de eredményeket felmutatóval szemben bizony könnyűnek találtatik. Nem lehet megígérni, hogy a mentorprogramtól majd mindenkivel megtörténik a csoda, de azt igen, hogy ha munkát fektetünk a dologba és a résztvevők is hozzáteszik a részüket, annak előbb utóbb lesz eredménye.