Kelemen Roland - Jogász, III. évf.

Sziasztok!

Kelemen Roland vagyok, 1985.12.15-én születtem Győrben. Ikrényben a helyi általános iskolában végeztem általános iskolai tanulmányaimat majd 2000-ben kerültem a győri Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskolában, ahol 2004-ben leérettségiztem a következő két évben elvégeztem reklám marketing és logisztikai képzést.

Ezt követően logisztikai végzettségemmel mint raktárvezető helyezkedtem el a győri Ceres Zrt-nél, majd 2007-ben a Baumaxnál, ez alatt az idő alatt elvégeztem az egyetem jogi asszisztens képzését. 2010-ben nyertem felvételt az egyetem jogi karára.

Másodéven mint demonstrátor tevékenykedtem a jogtörténeti tanszéken, ez mellett a Széchenyi István Egyetem csapatával az Alkotmányjogi Tudományos Diákkörök II. Országos Találkozóján a legjobb ellenzéki frakció címet nyertük el. A tavasz folyamán pedig a helyi TMDK-n a Magyar-angol hűbériség összehasonlítása a XI-XIII. században - Különös tekintettel a földtulajdonra című dolgozatommal jogot szereztem a 2013-as OTDK-n való részvételre.
A mentorprogram mindkét fél számára egyaránt hasznos, hiszen a szakkollégium a kezdetektől fogva nyomon követheti az elsőéves hallgatókat és közülük kiválaszthatja legtehetségesebbeket, míg a friss egyetemistáknak azért mert a felsőbb évesek által átadott tapasztalatok hasznosításával könnyebben tudják teljesíteni az első év kihívásait.