Krizsán János - ENIGMA, I. évf.

Sziasztok!

Krizsán János vagyok, elsőéves Európai és nemzetközi igazgatás szakos hallgató.

1988. április 26-án születtem Nagyváradon, középiskolai tanulmányaimat a debreceni Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskolában végeztem, ahol rendszerinformatikusként szakképesítést is szereztem. Családommal jelenleg egy Debrecen melletti településen, Konyáron lakom.

Bár a középfokú tanulmányok a műszaki pályára „predesztináltak” volna, én mégis a nemzetközi igazgatás szak mellett döntöttem, tekintve a középiskolai évek alatt felszínre tört, humán tudományok iránti érdeklődésemet. 2012 júniusában végeztem az említett szakon és frissen felvételt nyertem a szak „továbbképzésének” számító Európai és nemzetközi igazgatás mesterszakra.

A szakkollégiumhoz 2010 februárban csatlakoztam, amikor is nemzetközi igazgatás szakosok számára is elérhető lett a felvétel. Bár sok legenda kering a jogászok „zárt világáról”, én mégis egy pozitív közösséget ismertem meg, akikhez bármikor fordulhatok, és akik közül néhány személyes jó barátom is kikerült azóta.

A mentorprogramról

Mivel ez az első év, amikor nemzetközi szakosok is részt vesznek a programban, ezért ez legalább akkor kihívás lesz nekem is, mint nektek. J Ahogyan az eddigi tapasztalataim jelzik, sok jogász szakkollégista részt vett korábban a mentor programban és ők a továbbiakban szép eredményeket értek el, tehát az ő példájukból kiindulva bátorítok mindenkit, hogy jelentkezzen. Amikor az ember azt látja, hogy kellő figyelem, némi plusz befektetett energia hiányában sok tehetség nem tud kibontakozni, akkor válik nyilvánvalóvá, hogy mennyire fontosak az olyan intézmények, mint a szakkollégium.