Megjelent a Diskurzus 2015. évi különszáma

Megjelent a Batthyány-esszépályázaton díjazott pályamunkákat magába foglaló Diskurzus Különszáma. Ez év tavaszán – immár másodi alkalommal – meghirdetett pályázatra több mint húsz pályamű érkezett be, lefedve az ország valamennyi tudományegyetemét.

A pályázat célja az volt, hogy a kiíró által meghatározott, a jogtudomány több területét is érintő témák valamelyikében lehetőséget biztosítson a felsőfokú tanulmányaikat folytatók számára véleményük tudományos formában történő kifejtésére. A pályázatra rendkívül széles skálát felölelő pályamunkák érkeztek, így a teljesség igénye nélkül a benyújtott pályamunkák foglalkoztak: a kulturális genocídium aktualitásaival, az első világháború jogalkotásával, a migráció kérdésével, kiberbűnözéssel, valamint a halálbüntetéssel és az alternatív szankciókkal.

A beérkezett rendkívül magas színvonalú tanulmányokat tudományos fokozattal rendelkező oktatókból álló zsűri bírálta el. Az általuk öt legjobbnak tartott dolgozatot tartalmazza a közreadott különszám. Ezúton is gratulálunk a szerzőknek munkájukhoz és kívánunk kellemes időtöltést a Tisztelt Olvasóknak!