Megjelent az emelt szintű történelem érettségi tansegédlet

Megjelent a 2014. tavaszán tartott emelt szintű érettségi felkészítő kurzushoz kapcsolódó egybeszerkesztett tansegédlet!

A tehetséggondozás nem az egyetemen kezdődik. Éppen ellenkezőleg, ott csúcsosodik ki, hogy aztán a tehetséges fiatalok a munka vagy a tudomány világában megtalálhassák a helyüket és sikeres pályát futhassanak be. A Batthyány Lajos Szakkollégium mint a Széchenyi István Egyetem szervezete, alapvetően ezen utolsó fázisban jut nagy szerephez a tehetséggondozás terén, de lehetőségeinkhez mérten igyekszünk a korábbi lépcsőfokokat is megcélozni azzal a reménnyel, hogy a későbbi szakkollégiumi utánpótlás biztosított lehessen. Ennek jegyében 2014 februárjában hagyományteremtő jelleggel indult útjára a Szakkollégium Emelt Szintű Történelem Érettségi Felkészítő Kurzusa, hogy megteremthessük a kapcsolatot a végzős középiskolások és a Szakkollégium között. Ezzel egy időben középiskolai esszépályázatot is meghirdettünk, amelynek eredményeképpen Mondd el a véleményed! címmel esszékötet adtunk ki.

A történelem kurzuson a diákok a történelem főbb korszakaival ismerkedhettek meg, kicsit bővebben, mint a középiskolai tanórákon. A kurzus végén próba érettségivel mérhették fel tudásukat a tanulók. Az órákat egyetemi oktatók és a történelem iránt érdeklődő szakkollégista hallgatók tartották. Ez a kötet az előadásokon bemutatott diasorok egybeszerkesztett változata, amelyet érettségi tansegédletként kínálunk a középiskolások számára. Bízunk benne, hogy haszonnal forgatják majd e kiadványt, és ezzel is hozzájárulhatunk az eredményes történelem érettségihez, amely a belépőt jelentheti az egyetemi jogászképzésbe.

A tansegédlet három részletben itt letölthető.

1. rész

2. rész

3. rész

E kötet az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-TÚP-13-0034 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.