Summer School

Batthyány Summer School

Ha...

  • érdekel a közép- és kelet-európai régió,
  • 18 és 32 év között vagy,
  • felsőfokú képzésben veszel részt (BSc, MSc vagy PhD),
  • kész vagy megismerni sok embert szerte Európából,
  • részt szeretnél venni egy felejthetetlen nyári programon,
...akkor a Batthyány Summer School neked való!
 
A mára több országban is ismertté vált nemzetközi programunk célja, hogy összehozzon olyan modern és újszerű gondolkodású fiatal hallgatókat, akik Közép-és Kelet Európa jelenét és jövőjét kívánják feltárni és elemezni. A Nyári Egyetem folyamán nemzetközileg is elismert hazai és külföldi szakemberek által az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a régió legfontosabb és legégetőbb kérdéseibe. Ezen események egyúttal fórumot biztosítanak a vitára kész hallgatóknak is, ahol ötleteiket és nézőpontjaikat oszthatják meg egymással napjaink törékeny politikai és gazdasági helyzetéről.
 
A Nyári Egyetem nyitva áll mindazon egyetemi hallgatók előtt, akik egy nemzetözileg inspiráló környezetben szeretnének eltölteni tíz napot Magyarországon. Ez a 10 nap egyaránt tartalmaz tudományos, szociális, kulturális és szabad-idős programokat is.

A Nyári Egyetem résztvevőinek jogi, politikatudományi, gazdaságtudományi és szociológus szakértők előadásait kínáljuk, amelyek a közép-és kelet európai régió "forró pontjaira" kívánnak rávilágítani, de a folyamatosan növekvő globalizáció, a gazdasági krízisek és a felemelkedő kelet-ázsiai hatalmak is vizsgálat alá kerülnek. Az előadások természetesen foglalkoznak az Európai Unió jövőjével, az EU-hoz csatlakozni kívánó államok esélyeiről valamint a jól képzett fiatal kutatók lehetőségeiről az egyre globalizálódó tudásalapú világban.
 
A szakmai-tudományos programok mellett a résztvevőknek lehetőségük van megismerni Győr, Magyarország, Közép-és Kelet Európa gazdag kulturális örökségét is. Így a Nyári Egyetem különböző városnéző kirándulásokat és kulturális eseményeket is kínál, amelyek útján minden résztvevő kulturálisan is gazdagodhat. Kirándulásaink között rendszeresen szerepel az 1000 éves pannonhalmi apátság, a fertődi kastély, Sopron történelmi belvárosa vagy éppen Budapest nevezetességeink megtekintése.
 
Az úgynevezett "kulturális esteken" a résztvevők országonként mutatják be a többieknek hazájuk kulturális, történelmi és természeti szépségeit, de a zenés és táncos hagyományok sem maradnak ki. Ezek az esték hozzájárulnak ahhoz, hogy a résztvevők jobban megismerhessék és megérthessék más államok kultúráját, a végtelen sokszínűséget, és ezáltal kialakíthassák azt a toleráns gondolkodásmódot, amely szükséges a kultúrák közötti eredményes párbeszédhez.
 
 
 
 

A program nyelve angol. A résztvevőknek legalább középfokú angol nyelvismerettel kell rendelkezniük.
 
A 2012. nyarán megrendezendő Nyári Egyetem programjairól és árairól a későbbiekben adunk tájékoztatást.