Felvételi

Kik jelentkezhetnek a Szakkollégiumba, és miért érdemes jelentkezni?

 

A Szakkollégium nyitva áll minden nappali tagozatos jogász, igazságügyi igazgatási valamint munkaügyi és társadalombiztosítási igazgatási alapszakos hallgató előtt, korhatártól függetlenül. A Szakkollégium olyan lehetőséget biztosít a hallgatóknak, amelyek révén tehetségüket kamatoztathatják.

Szakmai-tanulmányi előmenetel

Számos módon segítjük elő szakkollégistáink szakmai tudományos kibontakozását. Az évente 2-3 számmal megjelenő Diskurzus című folyóratinkban a hallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy tudományos diákköri dolgozatikból vagy egyéb kutatásaikból 10-12 oldalas cikket jelentessenek meg egy egyetemi oktató lektorálása mellett. A Diskurzus 2011. óta folyamatosan megjelenik, az első évben két számmal, azóta pedig évi 3 számmal, ami kiválóan bizonyítja a hallgatók publikálás iránti igényét. Emellett a rendszeresen megjelenő tanulmányköteteinkben is lehetőséget biztosítunk a megjelenésre. Kiadványaink itt elektronikusan is elérhetőek.

Emellett a szakkollégiumi képzési rendszer plusz ismereteket és szakmai kapcsolatok kialakítását kínálja hallgatóinknak. A csoportos szakkurzusokon az egyetemi tananyagon túlmutató tudással, a "terepen" folytatott egyéni szakkurzusokon pedig valós munkatapasztalattal gazdagodnak a szakkollégisták, amely a későbbi elhelyezkedési esélyeiket javítja.

A Tudomány menüpontban büszkeséggel tesszük közzé a jelenlegi és volt szakkollégisták eredményeit. Az ott olvasható sorok hűen reprezentálják azt, hogy a szakkollégisták milyen fontos szerepet töltenek be a Kar életében, és hogy a Szakkollégium milyen sikereket tudhat magáének a tehetséggondozás terén. 

Lakhatás

A Szakkollégium a 9023 Győr, Mészáros Lőrinc u. 18-20 címen található, az Egyetem "Külső Kollégiuma" T épületének 4. emeletén . Bentlakó hallgatóink 2x2 fős lakrészekben élnek.  Valamennyi lakrész saját fürdőszobával és konyhapulttal rendelkezik. A kollégiumban mosógépek rendelkezésre állnak. A körülmények ideálisak a nyugodt tanuláshoz, sok hallgatónk tanul az otthonosan berendezett kollégiumi szobájában vizsgaidőszakban is. A kollégiumi elhelyezés az egyetemi szabályzat alapján meghatározott havi 13.900,- forintba kerül.

Az épület 4. emeletén a Szakkollégium rendelkezésére áll egy kb 70m2-es tanulószoba, amely számítógépekkel és ülőgarnitúrával felszerelt. Ugyanitt található a Szakkollégium könyvtára is, ahol mintegy 600 jogi monográfia és számos folyóirat várja a hallgatókat.

A kollégium épülete előtt a 19-es busz áll meg, amely az egyetemig közlekedik.

A kollégium épületéről az alábbi linken részletes információk találhatóak: http://kollegium.sze.hu/kulso-kollegium