Hallgatói konferencia 2022/23. tanév ősz

A Szakkollégium céljaival összefüggésben fontosnak tartja, hogy a hallgatók szóbeli előadás keretében is lehetőséget kapjanak tudományos eredményeik ismertetésére a nagyközönség és egy magasan kvalifikált bizottság előtt. Így egy konferencián történő előadás és megmérettetés lehetősége a hallgatók előtt is nyitva áll, felkészülve és tapasztalatot szerezve ezzel az igazi erőpróbára, a TDK-ra. Ennek kereteit biztosítja a 2009 óta folyamatosan megrendezett Hallgatói Konferencia. A Hallgatói Konferencia útra indítása óta egyre fokozódó népszerűségnek és látogatottságnak örvend, s az előadók és az általuk prezentált témák is rendkívüli változatosságot tükröznek.

2022. november 21-én  került megrendezésre a Szakkollégium XX. Hallgatói Konferenciája, amelyen a következő előadások hangzottak el: 

Réti Zsófia: Kivételes véleményformálók. A kivételes közszereplők szerepének erősödése a közösségi média által és hatásuk a véleménynyilvánítás szabadságára

Erdős Jázmin Kitti: Rés a pajzson – A különleges jogrend hiányossága, a hibrid szcenárió erőssége.

Tóth Dorina Anna: A legősibb mesterség – a kéjelgésügy jogi szabályozása a dualizmus időszakában, külön tekintettel egyes dunántúli városokra.

Varga Zoltán: A római hadigépezet és ami mögötte van. A római katonák személyállapotáról.

Szijártó Lilla: A humán reprodukciós eljárások etikai és jogi dilemmái a XXI. században.

Kis Lilien: A gyermekek helye a világban: a gyermekelhelyezés egyes nemzetközi jogi és nemzetközi magánjogi vonatkozásai.

Domján Boglárka: A metaverzum jogi kihívásai – alkalmazhatóak-e a polgári jogi normák a virtuális világban?

 

Az előadóknak ezúton is szívből gratulálunk!

 

ntp_logo_color.png

 

KIM_logo_color_logo_txt_black-copy.jpg

 

NKTK_logo_fekvo_szines.jpg